9 Ocak 2011 Pazar

SELANİK ( KAVALA ) KURABİYESİ

SELANİK ( KAVALA ) KURABİYESİ


SELANİK ( KAVALA ) KURABİYESİ

Malzemeler:
1 su bardağı un

½ su bardağı file badem

3 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yumurta akı

½ paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı :
Unu ve bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun.

İsterseniz bütün badem de kullanabilirsiniz.
Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın.
Soğuyan malzemeye pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya,tereyağ(oda sıcaklığında olmalı) ve yumurta akını ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Hamur yumuşak olur toplanmazsa biraz un serpebilirsiniz.

İster ay şeklini, isterseniz genel usulden kurabiye kalıplarınızla herhangi bir şekli verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.

Önceden ısıtılmış 175 C fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.

Soğuduktan sonra pudra şekerine bulayarak servis yapın

Afiyet olsun.
bu tarifi ben bir kez denedim uzun zaman oldu yapmayalı yediğim en güzel kurabiyeydi fakat tarifi kaybettim o zamanlar , şimdi facede Selanik mutfağı nın yayınladığını görünce bir daha kaybetmemek için burada sizinle paylaşmak istedim mutlaka deneyin ...

Hiç yorum yok: