15 Ocak 2011 Cumartesi

portakallı, çikolatalı parfe


















etkinlik için hazırladığım normalinde içerisinde portakal bulunmayan tarifim :)).. etinin portakallı bitter çikolatasından esinlendim ama çok çok yakıştı ben ve tüm yiyenler bayıldı...

Yapılışı çok basit fakat bir o kadar da lezzeti süper olan bu pastanın tarifini :

2 paket sade krem şanti,
2 paket eti kakaolu,
2 su bardağından bir parmak az süt,
1 portakal rendesi,
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz, fındık, fıstık arzuya göre değişir,
1 paket nescafe 3 ü 1 arada ( bu olmasada olur tarifte var normalde ama ben koymuyorum çocuklar kahve sevmiyor )

geniş bir kapta bisküvileri ufalamayacak gibi iri iri kırıyoruz ,
başka bir kapta hazırladığımız krem şantiyi ve diğer malzemeyeri ilave edip çok ezmeyecek şekilde karıştırıyoruz...
içerisine streçfilm serilmiş uygun bir kalıba yerleştirip en azından 8 saat buzdolabında bekletiyoruz çıkardıktan sonra üzerine eritilmiş bitter çikolata yada çikolata sosuyla servis ediyoruz ...

Hiç yorum yok: