20 Kasım 2009 Cuma

kırmızı elma toplarım




malzemeler:5-6 adet orta boy elma,kızamık şekeri (lahusa şekeri)bir su bardağından 2 parmak daha az şeker,yarım su bardağı su..yarım su bardağı dövülmüş ceviz,bir çay kaşığı tarçın,kaymak.yapılışı:Elmaların kabuklarını güzelce soyun, içlerini yani yekirdek ve sap kısımlarını elmaları kırıp bölmeden nazikçe çıkarın..tencereye düzgünce oturtup üzerine şekeri gezdirin. Kızamık şekerinide elmaların üzerine serpeleyip ( taş halindeyse kırıp elmaların içinede dışınada gelicek şekilde koyun) suyunu ilave edin.. 15' dakika kadar kısık ateşte pişirin üzerine tarçın serpin ve servis tabağına alın içlerine çekilmiş ceviz ve soğuduktan sonra üzerine kaymak ilave edip servis yapın ..

Hiç yorum yok: