9 Haziran 2008 Pazartesi

mortgage ?

MORTGAGE NEDİR ?
Mortgage sistemi kira öder gibi, aylık bütçenizi sarsmayacak ödemeler ile ev sahibi olmanın yollarını açan sistemdir. Mortage sisteminde satın alınmak istenilen mülkün bedeli ekspertiz raporları ile değerlendirilir. Sistemde kredilendirilen miktar, eksperin belirlediği rayic fiyat üzerinden % 75'tir. Usulüne uygun bir mortgage kullanımında , satınalacağınız emlak için ekspertiz raporundaki değerin % 25'i kadar miktarı peşin ödemeniz ve kalan bölümün lender olarak tabir edilen mortgage sağlayıcısı tarafından karşılanması gerekir.

morgage sistemi kimler içindir?

Mortgage sistemi öncelikle alacağı konut bedelinin % 25'i oranında peşinatını verebilecek ve aylık ödemelerine göre belli bir oranda düzenli geliri olanların yararlanması için hazırlanmış bir sistemdir.Sistem olarak konut bedelinin % 25'ini ödemeniz gerekmektedir. Aylık sabit gelir konusunda şimdilik tasarının yasalaşmasını bekleyiniz.



Mortgage nasıl işler ?
''Konut Finansman Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı''na göre, Türkiye'de vatandaşın daha uzun vadeyle ve daha iyi şartlarda konut alabilmesi için, ''İpotek Finansmanı Kuruluşları'' oluşturulacak. Sermaye Piyasası Kurulu'nun hazırladığı ve 31 maddeden oluşan taslak uyarınca, konut finansman sistemiyle, öncelikle gayrimenkul sektörü kayıt altına alınmış olacak.

Hiç yorum yok: