9 Ocak 2011 Pazar

çarşaf böreği

çarşaf böreği

Kara kabaklı çarşaf böreği


aşağıdaki şekildeyken 10 dakika kadar dinlendirin...



Bu resmi büyütResmi küçült Gercek boyutunu görmek için buraya tıklayınız


Bu resmi büyütResmi küçült Gercek boyutunu görmek için buraya tıklayınız





Bu resmi büyütResmi küçült Gercek boyutunu görmek için buraya tıklayınız



Bu resmi büyütResmi küçült Gercek boyutunu görmek için buraya tıklayınız


hamuru:
un, tuz, su...miktarını kişi sayınıza göre siz ayarlayın.

malzeme:
istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz ben kabakla yaptım kara kabak yada öküz kabağıda deniyor bu kabağa... soyup rendeleyip içine tuz ve bir soğan rendeleyip karıştırın.. harcı hazır..
hamuruda yoğurup beklemeden resimdeki gibi tabak büyüklüğünde yufkalar açın.. yufkaları yağlayıp biraz dinlendirin 10 dakika kadar... sonra birini tam ortasına yumruğunuz gelicek gibi alıp yumruklarınızı değişerek biraz uzatarak güzelce bezin üzerine serin ve kenarlarından çekiştirerek iyice inceltin.. tamamen açılmış yufkanın üzerine 4 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip harcından serpiştirin resimdeki gibi iki taraftan kıvırın. tepsiye yuvarlayın...bütün yufkaları aynı şekilde yapıp tepsiye dizin..en son üzerine bir kasede 3 kaşık yağ ve 1arıştırıp sürün..önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin..
afiyet olsun!

Hiç yorum yok: